Valpar

 

Då jag är mycket mycket nöjd med Aztas senaste valpkull så gör jag därför om nästan samma parning!!!

Men denna gång blir det med Hermans kullbror,

J Lappstintans Lois Caliber eller "Boss" som han heter i vardagen.

/tva-grytsvin.jpg /tva-radjurskid-pa-samma-dag.jpg

Redan vid 9måns ålder sköts första haren för han och det sköts tre rävar i gryt före 1års ålder.(!) Enligt husse var han så gott som injagad efter det. En riktig allround hund som det bla. jagats räv, grävling, mård, mink, hare och rådjur med... Han driver med skall och har drevtider på ca 20-30min. En mindre hane på ca 7kg. Utställd med Excellent. 

 /alfaya.jpg

 

"A-Kullen"

Den 19/1-2013 Födde Azta två små valpar, Alf och Aya.

Båda valparna visade sig tidigt vara mycket sociala, orädda med trevliga exteriör och stor kamplust, samt en mycket god spårförmåga! Jag är verkligen supernöjd med resultatet av parningen mellan Lappstintans Lois Cassius Clay (Herman) och LP1 Pine Spits Azta (Azta). 

/pupp2-063.jpgAlf - Har flyttat till Tobias med familj i Östersund där han användas som kortdrivare och har massa fina drev på sitt samvete. 9mån gammal sköts första rådjuret för han och vid 10måns ålder hade han gångstånd på (älg) ko med kalv hela 70min!!! Han driver allt vilt han hittar med skall.

/pupp2-060.jpg 

Aya - Bor hos Tim i Lycksele där hon tränas lydnad, agility och spår. Hon är en mycket förig tik med massa motor och arbetslust!    

En kull som trots sin unga ålder verkligen IMPONERAR på både mig och omgivningen. Jag är verkligen extremt nöjd med dem båda och det ska bli riktigt kul fortsätta följa deras utveckling.

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)